Nakúp ešte za 23,50€
a dopravu máš zadarmo
Názov suroviny | Obsah v % |
Olivem 1000 (alebo BTMS-50) | 7 % |
Panenský kokosový olej | 6 % |
Prírodné kakaové maslo | 6 % |
Vanilkové maslo | 6 % |
Demineralizovaná voda | 73 % |
Rrastlinný glycerín | 2 % |
Cosgard | 1 % |
1. | Navážte emulgátor, kokosový olej, kakaové a vanilkové maslo do hrnca a roztavte ich spolu na miernom ohni. |
2. | Vodu a glycerín zmiešajte spolu (prihrejte, aby sa zmes prepojila). |
3. | Keď sa tuky v hrnci roztopia a premiešajú, pridajte vodnú gylcerínovú zmes. Všetko spolu dôkladne premiešajte. Až keď si budete istí, že sa zmes prepojila, odstavte hrniec zo zdroja tepla. |
4. | Zmes vyšľahajte (mala by Vám stačiť klasická metlička). Ako bude zmes chladnúť, zároveň bude aj hustejšia (proces hustnutia/tuhnutia výrazne závisí aj od zvolenej emulgačnej látky, niekedy to trvá aj pár dní. S Olivem 1000 alebo BTMS-50 by mala zmes zhustnúť ihneď). |
5. |
Na záver šľahania pridajte konzervant. Aj napriek príjemným prirodzeným vôňam zo zvolených surovín môžete vôňu krému zintenzívniť pridaním esenciálnych olejov (do tohto množstva odporúčame max. 4 kvapky). Krém odporúčame naliať do sklenených kelímkov, nakoľko cez pumpičku by zmes prešla len obtiažne.
|