Nakúp nad 70 € a poštovné máš ZADARMO!

Denný krém s ružovou vodou a vôňou geránia

Naspäť09. 05. 2017 Návody

Ako si vyrobiť krém ľahký ako obláčik s úžasnou vôňou ruže a geránia vyrobený s láskou z prírodných surovín? Úplne jednoducho! Ivka si pre nás tentokrát pripravila DYI postup na výrobu denného krému, ktorý vašu pokožku vyživí a hydratuje. Navyše sa do pokožky ľahko vstrebáva, takže ju nezaťaží a môžete si ho vkľude dať aj pod make-up. A tá vôňa! Tá vás dostane!

 Ako si vyrobit denny krem

Na výrobu potrebujeme:

 Vodná fáza:

48g ružová voda

 

Olejová fáza:

15g marhuľový olej

6g bambucké maslo

4,5g sójový lecitín 

3g rastlinný glycerín

1,5g včelí vosk

0,5g vitamín E

0,5 g Cosgard

25 kvapiek esenciálny olej geránium alebo podľa vášho výberu

 

Postup  na výrobu krému:

 

  1. Vydezinfikujte si všetky nástroje a nádoby, ktoré budete používať- 99%-ntným alkoholom alebo povarte vo vode.
  2. Do jednej misky si odvážte ružovú vodu a do druhej marhuľový olej, bambucké maslo, glycerín, sójový lecitín a včelí vosk.Recept_denny_krem_ruza_hydrolat
  3. Postupne zahrievajte vo vodnom kúpeli obe zložky na teplotu okolo 70°C (menej ako 80°C).
  4. Keď dosiahnu 70°C, postupne vmiešavajte ružovú vodu do olejovej fázy až kým emulzia vychladne na 40°C.
  5. Pridajte vitamín E, konzervant Cosgard a esenciálny olej. Dobre premiešajte.Recept_denny_krem_geranium
  6. Naplňte do nádobky a zatvorte až keď krém úplne vychladne.

 

Tip: pri použití airless flašťičky, ktorá je veľmi praktická a hygienická, sa krém najlepšie napĺňa pomocou zdobiaceho vrecúška priamo do fľašky.

Tento krém je ľahký a vďaka obsahu marhuľového oleja veľmi dobre vstrebateľný.

Marhuľový olej je bohatý na vitamín A, B1, B2, B6 a B17.

Ružová voda má upokojujúce účinky, zmierňuje začervenanie a podráždenie. Stimuluje regeneráciu pokožky. Hydratuje, osviežuje a pomáha udržovať pH pokožky v rovnováhe.

Glycerín chráni pokožku pred vysušením.

Viac receptov od Ivet nájdete na jej blogu: http://isweetfresh.blogspot.sk

Recept_denny_krem_geranium

 

Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s ich používaním. Viac informácií.